Ledig

Gäääsp! Tog mig upp tidigt imorse, desperat som jag var efter en tvätt tid. Klantskallen hade ju missat den inbokade tiden i onsdags. Men med desto större glädje ännå, jag är ledig så det blir jag riktig glad för.
Tar det lite lugnt medans tvätten...tvättas, drack varma koppen och njöt av den harmoniska höstdagen som inte ser alltför kylig ut.

På väg ner till tandkirurgen insåg jag en sak, jag hade rätt, det var inte alltför kyligt ute! Några minuter senare är allt klart, stygnen borta! Några kronor fattigare men vad fan, nu kan jag leva och äta igen! Är riktigt less på potatismos och soppa.
Tar mig en promenad genom stan, blir hungrig och går hem till Frösön för att se om morsan har något i kylskåpet.

Ikväll blir det bowling, Eniro vs Team Tallkotte, ska bli jävligt kul. Sen är det en Elitseriehockey som ska bevakas också. :)
På hemvägen kommer jag, (det har jag redan bestämt och få saker kan ändra på det) gå in på McDonalds och köpa den sedvanliga menyn;

Big Tasty med plusmeny, Chili Chicken på sidan om, en muffin, dipsås, och en stor chokladmilkshake.




Nyttig dag

Idag har jag bannemig varit duktig! Har valt ut nya omsorgsfulla låtar till iPoden, förlängt gymkortet, matat katterna och hämtat brorsan. Han ville inte stanna på BB längre. Sedan åkte jag iväg till Lillänge och tittade på tapeter, det sa klick direkt så jag kommer beställa hem dem så snart jag har tid att sätta upp dem. Gjorde jungrutrippen in på Jula och kikade ut ett par spotlights som ska förgylla köket. Sedan blev det ut till Mio för att titta på kökshyllor, dem tar jag nästa vecka.
Köpte faktiskt det ursnygga vinstället som jag tittade på i somras så det ska jag antagligen dona med ikväll (borra borra och störa grannarna) efter jag varit med kusin Johan på gymet.

Jo jag svängde in på Sjödins på hemvägen också, hittade lite inspiration till köket!

Nu ringde Coach-Stig, och för en gångs skull handlade det inte om jobb, utan om bowlingmatchen på tisdag nästa vecka. Fan vad kul det kommer bli!

// Blåsfisken


Fotbollsfejs

Alltså, vem fan har planterat in en fotboll i min skalle natten till idag?
Nej helt ärligt, vilken chock jag fick av när jag såg mitt ansikte i spegeln när jag vaknade, och det kommer tydligen
bli värre imorgon. Helt bizarrt! Ren tur att jag har min lediga vecka nu så kanske det gått över tills jag börjar jobba på fredag.

I övrigt så fick brorsan och hans Mari en liten, men ändå stor, flicka igår eftermiddag. Man kan ju omöjligen vara deppig över en sådan sak menar jag :)

// Farbror Wille

Power to the people

Makt kan vara olika beroende på vem man frågar. En vanlig definition av begreppet är ”förmåga att få andra att göra vad de annars inte skulle ha gjort”. Vissa hävdar också att kunskap beskriver makt. Alla individer har någon slags makt, men vem har makten över oss? Jag skulle svara att det är de höga och statliga organen som har makten över oss. Hur makt utövas från land till land kan studeras olika beroende särskilda faktorer såsom geografiskt läge, naturtillgångar, statsskick, befolkning och industri. Man ser över statens resurser helt enkelt.
Är resurserna goda finns möjligheter till ett bra samhälle (det svenska samhället är ett bra exempel anser jag) medan dåliga resurser ger sämre möjligheter och kan skapa ett u-land.

Jag anser att de viktigaste förutsättningarna är det geografiska läget och naturtillgångar. Vi i Sverige bor väldigt bra till, vi har ett naturligt skydd mot till exempel militära angrepp. Vårt lilla land ligger så gott som i lä tack vare våra grannar medan de baltiska länderna inte alls är lika skyddade. Dessa länder angränsar till stormakten Ryssland och bara det kan öka risken för blåsväder sinsemellan, jag talar då om konflikter och krig. Det hela handlar om en viss strategi. Danmark är även det ett bra exempel. Naturtillgångar är också avgörande på så sätt att de har stor betydelse för en stats ekonomi och militär styrka.
Är tillgångarna av viktiga slag så kan man tillverka saker som andra länder behöver och bedriva handel.

Vad är makt för mig? Jag anser att riktig makt står utanför politikens vägnar. Därför placerar jag mig huvudsakligen i samma hörna som de som påstår att kunskap är makt. Genom kunskap kan man få mycket i gengäld. Kan man mycket om andra länders befogenheter och tillstånd så kan man bedriva kommunikation mycket lättare. Nu menar jag till exempel när länder på ett eller annat sätt måste knyta kontakt, för att genomföra någonting tillsammans. USA måste ha insyn på Irak som land innan man skapar en konflikt, eller om man som företagare vill exportera varor så lönar det sig alltid att veta hur efterfrågad varan blir.

I krig såväl som idrott lönar det sig oftast om man har lite fakta om motståndaren, bara det är en förutsättning för att lägga upp en effektiv taktik. Eller vid en debatt så lönar det sig alltid att kunna mycket, sen är det en fördel att vara en bra debattör också. Den som vet mycket vinner mest. Därför är kunskap min huvuddefinition på makt. En annan sorts makt är också respekt. Terroristerna har ju som mål att sätta oss i skräck, därmed kan de hålla oss i schack och få det de vill ha. Det är att ingjuta respekt i människor jag talar om. Sedan ger även tyvärr pengar makt också, då kan man köpa sig till allt.


Ni missade väl inte att ordet "makt" är väldigt makthavande i denna lilla text?

Empty spaces...

Jag tänker inte skriva något idag, trots att jag borde. Men jag skriver inte om djupa ämnen, inte just nu.
Därför har jag Eric Clapton som gör det åt mig. Med den magiska tangentkombinationen CTRL + C och CTRL + V
så sammanfattar han enkelt vad jag menar.

Eric Clapton - Let It Grow

Standing at the crossroads, trying to read the signs
To tell me which way I should go to find the answer,
And all the time I know, Plant your love and let it grow.

Let it grow, let it grow,
Let it blossom, let it flow.
In the sun, the rain, the snow,
Love is lovely, let it grow.

Looking for a reason to check out of my mind,
Trying hard to get a friend that I can count on,
But there's nothing left to show,
Plant your love and let it grow.

Let it grow, let it grow,
Let it blossom, let it flow.
In the sun, the rain, the snow,
Love is lovely, let it grow.

Time is getting shorter and there's much for you to do.
Only ask and you will get what you are needing,
The rest is up to you.
Plant your love and let it grow

Dagen efter gårdagen

Hade för en gångs skull en underbar känsla när jag vaknade idag. Fullt medveten om att kalaset var riktigt roligt och att jag mår riktigt bra trots all sprit. Nu är jag hemma på Frösön igen och bloggar litegrann. Äter fantastiska jordnötter och dricker ett glas vichyvatten samtidigt som någonting plågar mitt inre. Kan det vara morsans repetitiva prat som jag redan hört? Är det alla nummer av Råd & Rön som hon påminner mig om att jag inte läst ännu (fyra stycken!) eller är det för att jag hör ljuden till ett ångestdrabbat avsnitt av Hem till jävla Gården i bakgrunden?
 Jag vet inte men ibland får jag satans spasmer, och vill bara skrika. Jag sitter helt insnöad och försöker mig fokusera på det här men det går ju bara inte! Nu skiter jag i det här.

Kan bara tänka på en sak just nu, som jag tänkt säga en hel vecka.
Men den här lilla jävla burken har förändrat hela mitt liv. Ett demoniskt gott verktyg som sätter pricken över i till de allra flesta maträtter.

 Jävla burk med gott innehåll som sätter pricken över i:t på alla maträtter.

Gårdagen

Gårdagen var ju kanon, bara för bra. Träffade Maja och Clemme, vi hade nice time på stan. Trallade omkring en hel del och gjorde lite snabba köp. Två vita t-shirts på H&M, ett par svarta läderboots på Wedins, tre par fräscha strumpor på MQ, och två omönstrade skjortor. Förmådde även Clemme att köpa nya skor till kalaset då han endast hade löpardojor. Blev absolut förtjust över att fika på Tages, kaffe och en klassisk "Potatisbakelse" som bara Tages kan. Skjutsade sedan hem Clemme och Maja till Torvalla och förberedde mig väl inför det stora partajet.

Helt bizarrt med femtioårskalas, Ray och Christina hade förberett allt hur bra som helst. Hann inte mer än att stiga ur bilen förrän Ray försåg mina tomma händer med både en välkomst öl (Mariestad) och välkomst drink! Den omtalade Tobbe var en helt enastående toastmaster. Riktigt mycket folk som förväntat. Till förrätt blev det räkcocktail, varmrätten bestod av potatisgratäng, karré, sallad med olika exotiska frukter på sidan om och en sjujäkla god sås av sötare typ. Många glas vin och snapsar senare blev det även efterrätt. Kaffe och konjak tillsammans med en god kaka som skickade mig tillbaka till mitten på 90-talet, Kakan påminde om något åt första gången jag var hemma hos Nebojsa. Helt enastående!

Blev riktigt mycket sång och när discjockeyn väl var på plats önskade jag iväg kvällens första låt, Smokie - Living Next Door To Alice, då bjöds det på dans! Hälsade på extremt mycket folk och vi blev alltmer dragna, tillräckligt för att glömma bort en hel del av vad som hände. Så folk får gärna påminna mig, eller inte.

Hemma hos mor & far innan galet kalas.




Waiting on a Friend

Känner mig riktigt vital efter fredagskvällen. Jag och Nordan började kvällen hos mig, med pizza från Oden och Saxon öl, och Saxon ur högtalarna. Jag kilade sen ner till Olearys för att se Nordan framföra ett par Aerosmithlåtar på grymt vis. Tyvärr höll han inte hela vägen, men utstrålning och klart coolast hår hade han varit värd en seger ändå. Efteråt drog 1/3 av Olearys befolkning till Plaza. Där var det lagom kul men jag kände mig tillslut nedtyngd igen och ville bara hem!

 Idag är det tänkt att jag ska möta upp Clemme och Maja för en liten tripp på stan, passar även på att slinka in på jobbet och ta mig en kaffe (5-2-1) eftersom jag till min stora förskräckelse hade slut på filter hemma.
Clemme föreslog precis att vi ska gå till Tages vilket får mig att bli ypperligt glad!

Ikväll blir det ju också femtioårskalas i Frösö sportstuga, kommer ju bli alldeles briljant. Enligt det som utlovats av Ray (P´s farsa) så lär ingen bli besviken, dricka, mat och människor i överflöd! Ray har en gedigen smak för det mesta, innebär garanterat konjak och vin av fina sorter.  

Tänker självklart inte heller missa att hålla koll på dagens omgång ishockey. Ett heltaggat Modo på bortaplan kan bli krävande för mitt SSK, men vi är lika hungriga som dem på att vinna.


Elitserien

Sitter här jättespänd inför ishockeyn som börjar om trettiofem minuter. Södertälje SK - Frölunda Indians heter kvällens toppmöte, nervigt med tanke på den brutala slakt inledningen 2005/06.

Idag susade Clemutt förbi mig vid halv åtta så att jag kunde vakna och ge mig ut och springa. Men jävlar vad trögt det gick, sämre än förra veckan. Nu vet jag exakt hur en kallstartad bil känner sig. Så jag stannade och käkade Snickers för att choka, Snickers ger extra kraft sägs det. More Peanuts, More Power vettu! 
Mötte Mathias skidåkarn Fredriksson och kände mig ännu sämre, men desto mer.....motiverad! !

När jag kommer hem blir det en massa jäkla disk, men som tur är ligger jag snäppet före de flesta idag och fixar även en liten lunchlåda till jobbet. Slaggar till en stund på soffan och går ner till jobbet en timma tidigare. Svänger in på Skivhörnan, men det är så mycket folk och det är så urplockat att jag mår dåligt.

Men helt ärligt mår jag ännu sämre över att folk köper skivor på rea. Skivhörnan har funnits där i alla år men folk klagar och tycker att det är för dyra skivor. . Bland allt folk så funderar jag vilka som bidragit till denna förlust! Tanken på att några av dessa antagligen är Pirate Bay människor gör att jag snart spyr ner hela miljörummet (Kom igen nu, någon av dem måste vara det, jag är realiistisk). "Åh vad hemskt att ni stänger", känns nästan som hyckleri om detta skulle komma från en ovannämnd. Nu står kanske ett par av dem här och ska "gynna skivhandeln", sticka åt Mattias en femtilapp med ett hånflin och köpa finkultur till CD spelaren som samlar damm. Nuförtiden är det ju bara MP3 som gäller.

Men om det inte är så? Varför får inte Skivhörnan överleva? Varför avrättas då den hederliga och lokala handeln allt mer? Nu skuldbeläggs inte allt på nedladdning, utan istället på näthandeln, (vilket gör att jag förbannar mig själv en aning). Det är en del av sanningen, men å andra sidan är det kanske ett isberg som utgör toppen...av det. :) 
Visst har jag beställt hem ganska mycket, det är kul att vänta på paket, blir lite mer julafton när brevbärarn kommer med paketet som en liten tomte. Men vem vill ha julafton varje månad?
Nu försvinner även känslan av att bära en skiva i en liten snygg kasse nere på stan, det är ju värt halva priset av att köpa en skiva som gärna kostar lite mer!

Åter till ämnet; Nu hittade jag inte någonting av värde på Skivhörnan, men jag hade gärna betalat fullpris för en riktig godbit. Hade Morgan givit mig 50% på t.ex Bruce Springsteens mästerverk "The River" hade jag blivit fly förbannad och vänt på klacken genast.
Jag är glad att jag köpte den till dyrt fullpris. Sa jag dyrt? Man kan inte sätta en prislapp på något som frambringar så mycket känslor. Sätter man en prislapp på vänskap likväl?

Nu kan man ju tycka vad man vill om priser, visst, en skiva är inte så dyr att framställa. (Bortser nu från ALL produktion som rör artisten och skivbolaget). Men som jag skrev ovan, inget pris tål att jämföras om man verkligen brinner för musiken!

Liveblogg

Har ofta svårt att komma på något vettigt ämne att skriva om, därför tänkte jag börja med ett nytt (?)begrepp inom Bloggvärlden. Nämligen Live-blogg! Jag har bloggen öppen och skriver aktivt om saker och händelser som går mig förbi.

Just nu ser jag, trots min starka vilja, på Top Model. Ett gäng tjejer som i bizarra sammanhang blir plåtade och bedömda av förståsejpåare inom modebranschen. Nu var det riktigt bizarrt, tjejerna blir plåtade av en bizarr kille i en förskräckligt vit rock med en förskräckligt vit fjäderboa. 
Platsen då? Skitbizarr, i något som ser ut som ett slakteri. Jag ryser nästan av tanken att få någon form av stänk/smuts på ett vitt plagg. (Med tanke på hur fotografen är klädd.)
Bland massa köttstycken försöker tjejerna se riktigt coola ut. Blir jag impad? Borde någon bli det? Med risk för att låta som Sievert Öholm måste jag ändå säga att det känns osmakligt när modellerna slingrar sig kring kadaver.  

Medan jag skriver här och slöpratar med den kyliga polacktelefonisten tänker jag på hur deras expeditionsplatser ser ut.

Nu måste jag jobba vidare.


Urspårning

Det slog mig att min blogg börjar spåra ur nu. Jag har inte på något sätt hittils bevisat att jag är en riktig blogger.

Ännu en sömnlös natt

Min dygnsrytm är helt åt jävla helvete nu alltså. Det var t.o.m avkopplande på jobbet igår kväll, och jag hade det riktigt avkopplande hemma. Lagade t.o.m middag trots att klockan var närmare tio, myste och kikade på den The Enforcer, den tredje Dirty Harry rullen. Absolut avkopplande! Allt var i total harmoni och visst, jag somnade till Eric Clapton i lurarna, men vaknar en halvtimma senare och känner mig riktigt utvilad. Irriterad går jag omkring och letar efter något som kan få mig sömnig, inte ens en intervju med Sharon Osbourne på TV8 lyckas nita mig. Visst, säkerligen blir jag uppspelt och aningen skadeglad över att höra häxan berätta om sitt "liv". Snart är klockan fem och Ellen DeGeneres hånar mig (bara för att hon är i en annan tidszon) , TV-Shop, Text TV om FRA-lagen, en dålig Britney Spears video, tänker på London och resor till alla världens hörn.

Plötsligt befinner jag mig i London, åker på de vågräta rulltrapporna på Heathrows flygplats. Jag är sedan på ett hotellrum med två kollegor, helt okända för mig, jag gör patron-ur och vaktladdar sedan ett M16-gevär.
Härnäst stegar jag och kumpanerna ut från Barclays Bank, (troligtvis ett kontor nära Trafalgar Square) lugnt och stillsamt med en massa väskor. Allt går jävligt lugnt till. 
Sedan är det kväll, jag slår på text TVn och inte ens en notis går att läsa om detta stordåd.

Min mobil väcker mig aldrig mig aldrig. Som tur är vaknar jag av TVn, någon som gissar fel på något ordleksprogram. Klockan är bannemej ett! Jag har tid i tvättstugan och rusar fort ner, det var mycket tvätt idag minsann. Städar undan helgen helt och hållet och ordnar lite lunch, räckte ju även till en matlåda som jag tar med mig till jobbet. 
    


Smörgåstårta

Idag bjöd jobbet på den efterlängtade smörgåstårtan. Som jag väntat alltså! "Nöjda kunder ger mycket smörgåstårta" hette det. Tyvärr var det något nytt hittepå som heter "varm smörgåstårta". Varm var den, och mindre god enligt mitt tycke.
Kunde dom istället inte satsat på en god och traditionell smörgåstårta som dessutom gav glada och arbetsvilliga telefonister? Nu blev jag alldeles illamående och rentav förbannad istället. Någon som hört ordet "synergi"? Synergi förnöjer och gynnar, ungefär som en påse Gott & Blandat.

Nåja, nu sitter jag här och knappar så att jag snart måste byta tangentbord igen. Är helt till mig efter förra veckan och nu ska jag banne mig hålla mig skärpt, har blivit för mycket av det goda den gågna veckan.

Är riktigt glad för att jag har fått träffa Malin så mycket. Önskar det fanns fler som Dig!
Tack för att Du finns där när jag behöver och lyssnar på mina bekymmer. Det är verkligen vad jag behövt. :)

Violtårta vid expeditionsplats

Sitter på "lugna linan" nu och bara njuter av en bit violtårta (Inte den från Tages). Väntar ihärdigt på helgen som jag trots positivt tänkande, tror kommer bli som alla andra helger.  

Nu har jag jobbat mig fram till lunch så det blir en bit till! En riktigt stor en!


Glader

Det är jag det minsann!

Nervöst sammanbrott?

Idag vaknade jag upp på bäddsoffan hemma hos morsan och farsan efter en aktiv natt. Tennis,chipsfrossande och chattande. Hinner inte mer än kliva upp förrän något fullständigt får mig att koka. Tanken att jag har glömt att boka klipptid slår mig kraftigt i fejset, faller nästan handlöst tillbaka i sängen och sträcker mig med all kraft efter telefonen. Av någon anledning är den avstängd och jag får knappt upp PIN-koden idag.

När jag lugnat mig och fått en klipptid slår jag på TVn och hinner se reprisrundan av nattens tennismatch, återigen fascineras jag av matchbollen! Tyvärr skiter dom nu i att visa prisutdelningen. 

Vid lunch går jag in till stan och träffar Malin, vi bestämmer att vi ska på News men så blir det inte. Vi hade ju tajmat in att missa lunchbuffén där så vi går till Kebab City. Var ju även kebablunch på News så skillnaden var väl minimal.  Getkött som getkött menar jag.
Alltid roligt att träffa Malin som alltid är glad, men trots hennes sällskap och kebabtallriken är mättande, är det fortfarande något som gör mig spänd och orolig.

Efter en liten kaffe på Törners säger jag hejdå till Malin och smiter in bakvägen för att undvika allt vad coacher och folk i fikarummet heter. Jag är för nedslagen för att vilja prata med någon, och vilket passande jobb jag har!


Roger Federer alltså!

En sån lysande sportsman han är! Vilket Manface dessutom! Bevisar efter en hyfsat elak säsong med endast två titlar, att han redan har glömt årets tunga, men välspelade, Wimbledonfinal! Men att han hade det tungt redan i början på US-Open turneringen och klarar finalen så galant?! Så det glänser i ögonen på honom när han tar emot bucklan!

3-0 i set (6-2, 7-5, 6-2)

Här får ni en bild på den jäkeln!


BloggarN!

Sakta men säkert börjar denna blogg-galna värld att sluka upp mig, precis som facebook, nu bör jag bara öva på att hitta på fyndiga inlägg med snitsigt språk och spexigt typsnitt. Vad min erfarenhet lärt mig så bör man ju skriva uppseendeväckande saker och inte ämnen i stil med "Hej idag steg jag upp ur min säng och gick till köket, och bakade bröd tillsammans med min gullplutt, hjärtformade blev dem *tihi så rart* (infoga bild). Här är förresten min grannes bulldog Rex oxå!" (infoga en till jävla ful bild, helst tagen ur HELT fel vinkel) Men det tänker jag göra iallafall, jag är ju ingen sann "Blogger" ännu "så je ska int tro ja´ ä nå´t!".

Igår, natten till idag hade jag gjort en lugn och fin kväll. Var hemma hos "P" och kollade på "True Romance", en film om romantik och Magnumrevolvrar som gick hand i hand. Riktigt rörande! Åkte sedan hem och ordnade lite fika av vad som fanns, tittade varsamt på TVn, slängde ibland ett öga på gatan för att se om något kul hände. Tänkte sedan att jag skulle sova riktigt gott! Men det gjorde jag inte, jobbet och min förmåga att tänka för mycket har ju vänt min vardag upp-och-jävla-ner. Vaknade, vred och vände mig, funderade på vad som upprör mig, visade sig vara helt förgäves då jag fortfarande funderar på det.
Därför slutar jag nu.

Idag gick jag downtown och fikade med bror min, som jag inte sett på några veckor, tog en fika på Törners och provade sedan ut ett par nya löpardojor på Gå & Löpkliniken. Sedan gick vi till mig och jag skjutsade upp han till Lillänge och passade även på att veckohandla åt mig själv. Sedan hämtade jag den nya CD-hyllan och exakt ALLA skivor fick plats. Städade litegrann eftersom att jag ljugit för mig själv en hel vecka nu om att min lägenhet är jätteren och fin! Nu sitter jag hos morsan och farsan hemma på sköna Frösön, dricker en liten-liten whiskey av god anledning att det är US Open final i Tennis ikväll, börjar om exakt femtio minuter. Federer förtjänar att vinna det här!

Just det, en bild ska man ha också! Här får ni en på min fina och roliga katt!



Natt igen

Nu sitter jag här igen, framför tangentbordet (Fujitsu Siemens) och sippar kaffe ur min alldeles egna mugg (med den vackra Starbucks loggan på) och känner att läget är delikat.
Det är alldeles tyst på linjen, men strax kommer den ena kunden efter den andra i lugnt tempo. Perfekt för att jag ska hålla mig sansad inombords. Ibland begriper jag mig inte alls på vad dem säger, och dem verkar inte förstå vad jag säger. Koppla! Javisst kopplar jag dig, taxifyllo!

Nu är det dags

Tidigare känt är att människan behöver syre, vatten och mat för att överleva. Men det räcker inte i dessa dagar utan nu måste man bara ha en blogg också.


Välkommen till min nya blogg!

Du är inte välkommen.

RSS 2.0